Warning: Creating default object from empty value in /home/goldluxr/public_html/wp-content/themes/goldlux/functions/admin-hooks.php on line 160

Oprema

 

 

Proizvodnja opreme koja je vezana za tretman plemenitih metala je pravac u kome se Gold Lux neprestano razvija i proširuje svoju ponudu. Generalno gledajući oprema koju proizvodimo može se podeliti u tri grupe:

 

 Oprema za pripremu sirovina iz kojih se dobijaju plemeniti metali  

U ovu grupu opreme spada lančani mlin namenjen usitnjavanju automobilskih katalizatora, tiglova….

 

Oprema za hemijsku rafinaciju plemenitih metala 

Komplet za rafinaciju plemenitih metala namenjen je izdvajanju plemenitih metala iz različitih sirovina, kao što su: korišćen nakit-lom, prašine i otpaci nastali prilikom proizvodnje i popravke nakita i elektronski otpad.

 

Oprema za završnu obradu plemenitih metala

Završna obrada veoma je značajna operacija u izradi nakita kao izuzetno specifične robe. Specifičnost nakita u odnosu na druge proizvode na tržištu, je u tome što nakit ima jednu osnovnu funkciju i jednu dodatnu.
Osnovna funkcija je čisto estetska, ukrašavanje i ona nema egzistencijalno značenje.Dodatna funkcija je tezaurisanje, odnosno čuvanje vrednosti, jer zlatni nakit ima vrednost u metalu koja, pokazala je istorija, nije podložna inflaciji i propadanju.
Za estetsku funkciju nakita veoma je bitan sjaj, odnosno privlačenje pažnje okoline.
Postizanje sjaja i ukupnog estetskog utiska osnovni je zadatak završne obrade nakita.

Među opremu za završnu obradu plemenitih metala mogu se svrstati: